Dokumentu orientētas datubāzes MongoDB un SQL relāciju datubāzu veiktspējas praktiskais salīdzinājums dažados apstākļos - Libede-Liberte, Jana (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darbā “Dokumentu orientētas datubāzes MongoDB un SQL relāciju datubāzu veiktspējas praktiskais salīdzinājums dažādos apstakļos” tiek aprakstīts relāciju un dokumentu orientētu datubāzu atšķirību pētījums. Darba mērķis ir izpētīt populārakas datubāzu pārvaldības sistēmas, izpētīt populārako ne relāciju datubāzi MongoDB un salīdzināt to ar SQL datubāzēm, kā arī eksperementāli salīdzināt to veiktspēju.

The bachelor paper “A practical comparison of the performance of MongoDB document-oriented databases and SQL relational databases under different conditions” shows relational and document-oriented database difference research. Point of this work is research of most popular database management systems, especially most popular document-oriented database MongoDB and to compare it with SQL standard databases, as well as experimentally compare their performance.
A practical comparison of the performance of MongoDB document-oriented databases and SQL relational databases under different conditions
Keywords: Datorzinātne; SQL; NoSQL; MongoDB; relāciju datubāze; dokumentu orientēta datubāze