Latviešu filmas nacionālās identitātes naratīvā: Preses analīze (2007-2010) - Raita, Jolanta (Latvijas Universitāte, 2010)
Maģistra darba mērķis ir atklāt latviešu filmas kā nacionālās identitātes naratīva daļu latviešu presē (2007-2010): žurnālā Kino Raksti, laikrakstos Diena, Kultūras Diena, Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai un Latvijas Avīze. Teorija aplūko nacionālo identitāti, nacionālo kino, ietver latviešu nacionālās identitātes pētniecības un latviešu nacionālā kino nozares raksturojumu. Naratīva analīzes rezultāti liecina, ka latviešu filmas presē ir nacionālās identitātes naratīva tēls, kura resurss iesaistīts priekšstatu par nacionālo raksturu, nācijas vēsturi, sociālo attīstību un nācijas “ģenialitāti” formēšanā. Atslēgvārdi: nacionālā identitāte, nacionālais kino, naratīva analīze, latviešu filmas, tēls.

Master’ s work aims to discover Latvian films as part of narrative of national identity in Latvian press (2007-2010): magazine Kino Raksti, newspapers Diena, Kultūras Diena, Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai and Latvijas Avīze. The theory deals with national identity, national cinema, includes the research of a Latvian national identity and characteristic of the Latvian national film industry. Results of narrative analysis show that in the press the Latvian films appears as a character of national identity’s narrative, which resource is involved in the forming of idea about national character, the nation's history, social development and the nation's "geniality". Keywords: national identity, national cinema, narrative analysis, Latvian films, character.
Latvian films in narrative of national identity: Analysis of press (2007-2010)
Keywords: Komunikācijas zinātne