Meiteņu pašvērtējuma, uztura un ķermeņa kompozīcijas analīze - Siliņa, Aija (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darbs „Meiteņu pašvērtējuma, uztura un ķermeņa kompozīcijas analīze”, Aija Siliņa. Darba vadītāja M.phil., Dr.paed. Melita Sauka, 55 lappuses, 14 tabulas, 18 attēli, 66 literatūras avoti. Latviešu valodā. Mūsdienās arvien lielāka uzmanība tiek pievērsta pusaudžu un jauniešu uzturam, kas ir svarīgs faktors pusaudža augšanas, attīstības un veselības nodrošināšanai. Veselīgs uzturs nodrošina organismu ar nepieciešamajām uzturvielām, tam ir svarīga nozīme slimību profilaksē. Svarīgi, lai pusaudzim būtu regulāras ēdienreizes. Daļa pusaudžu izmēģina dažādas, pārsvarā neveselīgas svara samazināšanas metodes, tādas kā mazkaloriju diēta, ēdienreižu izlaišana, caurejas vai vemšanas izraisošo līdzekļu lietošana. Pārsvarā šie līdzekļi tiek lietoti, lai sasniegtu, pēc pusaudžu domām, perfektu izskatu. Pētījuma metode- šķērsgriezuma pētījums. Pētījums tika veikts no 2013. gada februāra līdz 2013. gada aprīļa mēnesim Rīgas Juglas vidusskolā un Valsts sporta medicīnas centrā.
Girls selfesteem, nutrition, body composition analysis
Keywords: Medicīna