Ražošanas uzņēmuma procesu efektivitātes paaugstināšana - Žebris, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2021)
Maģistra darba tēma ir „Ražošanas uzņēmuma procesu efektivitātes paaugstināšana”. Maģistra darba mērķis ir izstrādāt ieteikumus ražošanas procesu efektivitātes paaugstināšanai uzņēmumā “Rifo”. Pētījumu metodes - monogrāfiskā jeb aprakstošā metode, kvalitatīvā dokumentu analīze, salīdzināšanas metode, strukturētā intervija, grafiskā metode. Veiktie aprēķini rāda, ka galdnieka darba efektivitāte, kas raksturo ražošanas procesa jaudu, uzlabosies par vismaz 28,2-32,6%, ja tiks paaugstināta uzņēmuma “Rifo” procesu efektivitāte, izveidojot divas vakances „galdnieka palīgs” un „palīgstrādnieks”, kā arī ievērojot autora izstrādātās procedūras uzņēmuma SIA Rifo ražošanas procesiem, kas balstīti uz kvalitātes vadību „Lean Six Sigma” izmantotajiem rīkiem, kas nosaka procedūras katram ražošanas procesam (plānošana, organizēšana, vadīšana, kontrole). Atslēgvārdi – ražošana, efektivitāte, jauda, kvalitāte, procesi.

The topic of the master 's thesis is „Increasing the efficiency of manufacruring company process”. The aim of the master's thesis is to develop recommendations for increasing the efficiency of production processes in the company „Rifo”. Research methods - monographic or descriptive method, qualitative document analysis, comparison method, structured interview, graphic method. The calculations show that the efficiency of the carpenter's work, which characterizes the production process capacity, will improve by at least 28.2-32.6%, if the efficiency of the company's „Rifo” processes is increased by creating two vacancies „carpenter's assistant” and „assistant worker”, as well as following the procedures developed by the author for the production processes of the company „Rifo”, which are based on the tools used for quality management „Lean Six Sigma”, which determine the procedures for each production process (planning, organization, management, control). Keywords - production, efficiency, capacity, quality, processes.
Increasing the efficiency of manufacruring company process
Keywords: Ekonomika; Rifo; efektivitātes paaugstināšana; ražošanas; manufacruring company process