Teksts un interteksts U.Eko daiļradē - Kārkliņa, Renāte (Latvijas Universitāte, 2007)
Renātes Kārkliņas bakalaura darbs “Teksts un interteksts U. Eko daiļradē” sastāv no trim daļām. Pirmajās divās tiek vispusīgi apskatīti ar tekstu un intertekstu saistītie teorētiskie jautājumi, piemēram, galveno terminu definēšana, problēma noteikt robežas starp tekstu un intertekstu, koda jēdziens un koda funkcijas tekstā un intertekstā, vēstījumu, metavēstījumu un mītu loma tekstā un intertekstā. Balstoties uz teorētiskajām atziņām, darba autore izstrādā interteksta dinamisko modeli, kurā teksts un interteksts tiek skatīts kā vienota semiotiska sistēma, kas kalpo kā līdzeklis literārās un fiziskās realitātes radīšanai. Darba praktiskajā daļā trīs U. Eko romānu – „Rozes vārds”, „Fuko svārsts” un „Bodolīno” – semiotiskā analīze ilustrē teksta un interteksta elementu lietojumu U. Eko daiļradē. Darbā izmantoti piecdesmit seši literatūras avoti. Atslēgvārdi: teksts, interteksts, interteksta dinamiskais modelis, kods, mīts

Renate Karklina’s bachelor paper “Text and Intertext in U. Eco’s Fiction” consists of three major parts. The first two chapters discuss the theoretical issues related to the research of text and intertext such as the definitions of the key terms and the problem of the boundaries between text and intertext, the notion of code and its functions, and the role of narratives, metanarratives and myths in texts and intertexts. On the basis of theoretical ideas, the author of the paper develops the dynamic model of intertext, where text and intertext are viewed as a unified semiotic system serving as a means to create fictional and physical reality. The semiotic analysis of novels “The Name of the Rose”, “Foucault’s Pendulum” and “Baudolino” illustrates the use of textual and intertextual elements in U. Eco’s fiction. Fifty six sources of literature are used in the bachelor paper. Keywords: text, intertext, dynamic model of intertext, code, myth
Text and Intertext in U.Eco's Fiction
Keywords: Filoloģija