Semantiskā tīmekļa uzdevumu e-apmācības pakotne valodā Java - Stucka, Arnis (Latvijas Universitāte, 2014)
Darbā tika pētīti programmēšanas valodas Java lietojumi semantiskā tīmekļa apmācības uzdevumos, tika apzināti Java rīki RdfSynopsViz, CumulusRDF, Jena, Datalift, OWLGrEd. Tika pētīti e-apmācības standarti AICC un SCORM. Tika pētītas iespējas e-apmācības programmas izveidei SCORM standartā semantiskā tīmekļa uzdevumu risināšanai. Darba autors izveidoja Semantiskā tīmekļa apmācības programmas prototipu un iegremdēja to Latvijas Universitātes e-studiju vidē. Atslēgas vārdi: Semantiskais tīmeklis, Java, E-apmācība, SCORM.

In the bachelor paper „E-learning package for semantic web problems using Java” the usage of programming language Java in semantic web learning tasks has been explored. The Java tools such as RdfSynopsViz, CumulusRDF, Jena, Datalift, OWLGrEd, were described. The author explored e-learning standards such as SCORM and AICC. The possibility of creating e-learning programs for the semantic web problems in SCORM standard was investigated. The author created a Semantic Web training program prototype and embedded it into the University of Latvia e-learning environment. Keywords: Semantic Web, Java, E-learning, SCORM
E-learning package for semantic web problems using Java
Keywords: Datorzinātne