Kreditēšanas attīstības tendences Latvijā - Yachmyenkina, Tetyana (Latvijas Universitāte, 2012)
Kreditēšanas attīstība ir viens no galvenajiem faktoriem, kas ietekme ekonomiku un veicina ekonomikas izaugsmi. Maģistra darba objekts ir Latvijas kreditēšanas sistēma. Darba mērķis ir izpētīt kreditēšanas attīstības tendences Latvijā un to lomu ekonomikā, kā arī izstrādāt priekšlikumus kredītsituācijas uzlabošanai valstī. Maģistra darbā tiek pētīta un izanalīzēta Latvijas kreditēšanas sistēma, kā arī kreditēsanu ietekmējošo faktori. Maģistra darbs ir izpildīts uz 80 lappusēm un satur 26 attēlus, 5 tabulas. Literatūras saraksts ietver 35 nosaukumus un 5 pielikumus. Darbā tiek izmantota zinātniskā literatūra, dati no masu informācijas līdzekļiem, statistiskie dati un Interneta resursi. Atslēgvārdi: komercbanka, kreditēšana, kredītu portfeļa analīze, risku pārvaldīšana, maksātnespēja, kredītsaistību nepildīšanas sekas.

Crediting is one of the main factors that influence the economy and stimulate economic growth. The master of the object is the Latvian credit system. The objective is to investigate the credit trends and the role of the Latvian economy, and to develop proposals for improving the credit situation of the country. Master's work The Latvian credit system, as well as lending influencing factors are studied and analyzed the master work. Master's thesis has been executed on 80 pages and contains 26 figures, 5 tables. The literature list contains 35 names and 5 annexes. The scientific literature, data from the media, statistics and internet resources are used the work. Keywords: commercial bank, crediting, loan portfolio analysis, risk management, bankruptcy, credit default implications.
The tendency of credit development in Latvia
Keywords: Ekonomika