Virtuālas ģeogrāfiskas sētas uzstādīšana suņa atrašanās vietas ierobežošanai izmantojot Globālās pozicionēšanas sistēmu - Menģels, Ģirts (Latvijas Universitāte, 2018)
Sistēmas mērķis ir spēja reāllaikā ierobežot suņa pārvietošanos noteiktā virtuālā ģeogrāfiskā sētā pēc iespējas saudzīgākā veidā. Tas tiks panākts izmantojot arduino, akselerometru, GPS moduli, GSM/GPRS moduli, skaņas signālu, ultraskaņas signālu un tīmekļa vietni, kurā būtu iespējams uzstādīt šīs koordinātes un redzēt suņa atrašanās vietu. Šajā kvalifikācijas darbā tika izstrādāta daļa no šīs sistēmas, kas ir tās kodols – suņa ierobežošana ar skaņas signālu balstoties uz GPS un akselerometra datiem.

The purpose of the system is the ability to restrict the movement of the dog in a certain virtual geographical area as gently as possible. This will be achieved through arduino, an accelerometer, a GPS module, a GSM/GPRSmodule, a sound signal, an ultrasound signal and a website where you can set these coordinates and see the location of the dog.This qualification work developed part of this system, which is it’s core, restricting the dog with a sound signal based on GPS andaccelerometer data.
Virtual geographic fence set up for limiting dogs allowed area using Global positioning system
Keywords: Datorzinātne; GPS; virtuāla ģeogrāfiskā sēta; arduino; akselerometrs