Darbinieku adaptācijas sistēmas pilnveide TKB bankā - Soļonova, Vita (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma ir Darbinieku adaptācijas sistēmas pilnveide TKB bankā. Darba mērķis ir teorētiski analizēt personālvadības sistēmu, padziļināti apskatot adaptācijas procesu un praktiski noskaidrot adaptācijas procesu TKB bankā, lai un izstrādāt priekšlikumus adaptācijas sistēmas pilnveidei TKB bankā. Lai noskaidrotu TKB bankas personāla viedokli par darbinieku adaptācijas sistēmu bankā, tika veikts pētījums aptaujājot 29 darbiniekus. Darba gaitā tika izstrādāti sekojoši uzdevumi: Teorētiski izanalizēt literatūras avotus par personālvadības procesiem; Aprakstīt TKB banku un personāla politiku; Veikt pētījumu TKB bankā par darbinieku adaptācijas sistēmas pilnveidi; Apkopot, analizēt datus par adaptācijas sistēmu bankā; Veikt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus par TKB bankas adaptācijas sistēmu. Bakalaura darbam ir izstrādātas 4 nodaļas. Izstrādātā darba teorētiskā daļā, ir apskatīti teorētiskie materiāli par personālvadības sistēmu elementiem. Bakalaura darba pētījuma daļā ir analizēti TKB bankas rādītāji un personālvadības procesi: adaptācija, motivācija, tālākizglītība un kvalifikācijas celšana, atalgojuma principi. Darba apjoms ir 66 lapas, darbā ievietoti 13 attēli un 3 tabulas, un izveidots 1 pielikums. Atslēgas vārdi – adaptācijas process, personāls.

Bachelor’s theme is the improvement of adaptation system in the JSC „TKB bank”. The work aims to theoretically analyze the personnel management system particularly ascertain the personel adaptation of TKB bank and in order to develop proposals to improve the personnel system TKB bank. To find the TKB Bank staff views on the personnel management system of the bank, the survey was conducted based on 29 bank employees interviews. In order to achieve the work aim, the following tasks were elaborated: Theoretically analyse the literature on personnel management system; To describe TKB bank personnel management processes; To conduct a study on the personnel adaptation improvement systems at TKB bank; To collect and analyze the data of the conducted questionnaire of personnel system in the bank; To make conclusions and develop proposals for the TKB bank personnel system. Bachelor's work consists of 4 parts. The developed part of theoretical work has dealt with the theoretical material on the personnel system elements. Bachelor’s part of the study is analyzed in TKB bank personnel system: adaption, motivation, continuing education and professional development, remuneration principles. The work consists of 66 pages, 13 pictures and 3 tables posted on the work, and created the 1 attachment. Keywords – adaptation process, personnel.
Employees adaptation system improvement in TKB bank
Keywords: Vadībzinātne