Sistēmas audita pierakstu attēlojums lietotājam ērtā veidā. - Nesaule, Anete Kristīne (Latvijas Universitāte, 2017)
Kvalifikācijas darbā ir aprakstīta sistēmas apakšsadaļas izstrāde, kas lietotājam ļauj ātri un ērti pārskatīt visas sistēmā veiktās darbības un izmaiņas. Galvenais darba mērķis bija apvienot sistēmas audita pierakstus ar to ietvaros veiktajām izmaiņām sistēmā. Izstrādātā apakšsadaļa ir daļa no uzņēmuma Lojalitātes vadības pakalpojumu sistēmas, un to paredzēts lietot sistēmas administratoriem uzņēmumā, kas ne vienmēr ir izglītoti datorzinātņu jomā, tāpēc svarīgākais uzdevums, bija izveidot audita pierakstu pārskatu ērtu un viegli saprotamu. Tas, galvenokārt, tika panākts ar to, ka audita pieraksti tika pārveidoti teikumu veidā, lai to nozīmi saprastu ikviens. Šis dokuments satur izstrādātās apakšsadaļas dokumentāciju – programmatūras prasību specifikāciju, programmatūras projektējuma aprakstu, testēšanas plānu un koda fragmentus. Papildus dokumentācijai dokumentā ir iekļautas arī tādas nodaļas kā projekta organizācija, kvalitātes nodrošināšana, konfigurāciju pārvaldība un darbietilpības novērtējums.

Qualification work describes development of the system’s subsection allowing to user quickly and easy to review all of the actions and changes carried out by the system. The main goal of the work was to combine system's audit trail with the changes done within the system. Developed subsection is part of the company’s Loyalty Management Service System provided for the system administrators to use. The main task was to develop convenient and simple audit trial review understandable for the average IT specialists. Mainly it was achieved by transforming audit trial records in to the form of sentences understandable for everyone. This work containing developed subsection’s documentation - software requirements specification, software design description, testing plan and code fragments. In addition to the documentation work includes chapters - project management, quality assurance, configuration management, evaluation of labor intensity.
System audit trail representation in user convenient way.
Keywords: Datorzinātne; audits; audita pieraksti; audit; audit trail