SIA “Commodus” finanšu analīze un attīstības perspektīvas - Šteine, Anna (Latvijas Universitāte, 2020)
Problēmas būtība - finanšu analīze ļauj novērtēt uzņēmuma darbības efektivitāti, analizēt izmaiņas, faktorus un cēloņus, lai noskaidrotu darbības nepilnības un pozitīvās iezīmes. Pētījuma mērķis - pamatojoties uz Latvijas un ārvalstu speciālistu izstrādātajām finanšu analīzes metodēm, veikt SIA “Commodus” finanšu datu analīzi, identificēt nozīmīgākās problēmas, izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma turpmākās darbības un finansiālās stabilitātes uzlabošanai. Iegūtie rezultāti – uzņēmuma darbības joma ir aktuāla, pēc pakalpojumiem ir liels pieprasījums, finansiālā darbība tiek vērtēta kā stabila. Novērtētas uzņēmuma attīstības perspektīvas, pozitīvās un negatīvās iezīmes saimnieciskajā un organizatoriskajā darbībā, izstrādāti attiecīgi priekšlikumi.

The nature of the problem: financial analysis allows an assessment of the effectiveness of the business, an analysis of changes, factors and causes to identify operational weaknesses and positive features. The purpose of the study - based on the methods of financial analysis developed by Latvian and foreign specialists - to perform an analysis of financial data for “Commodus”, identify major problems, develop proposals to improve the company's future activities and financial stability. Results obtained: the scope of the company is up-to-date, there is high demand for services, financial activity is assessed as stable. The author has made an assessment of the company's development prospects, the positive and negative characteristics of its economic and organisational activities, therefore appropriate proposals are created.
Financial analysis of LLC “Commodus” and perspektives of development
Keywords: Ekonomika; SIA “Commodus”; finanšu analīzes metodes; finanšu koeficienti; SVID analīze