Ceļu satiksmes drošības krimināltiesiskās aizsardzības aktuālās problēmas - Kovaļa, Nataļja (Latvijas Universitāte, 2025)
Maģistra darbā “Ceļu satiksmes drošības krimināltiesiskās aizsardzības aktuālas problēmas” ir izpētītas un izanalizētas svarīgākās problēmas, kas saistītas ar Krimināllikuma 260., 262., 262.1, 263., 264. un 266.pantā paredzēto normu piemērošanu kvalificējot nodarījumu. Darbā uzmanība ir akcentēta uz noziedzīgiem nodarījumiem ceļu satiksmē, kuru rezultātā fiziski cieš cilvēki. Darbā ir sniegts ceļu satiksmes drošības krimināltiesiskās aizsardzības vispārīgais raksturojums, izanalizēta objektīvo un subjektīvo pazīmju ietekme uz noziedzīgu nodarījumu pret ceļu satiksmes drošību kvalifikāciju, noskaidrotas kvalifikācijas pēc nodarījumu kopības problēmas. Darbā ir apkopoti secinājumi par konstatētām pamatproblēmām un ir piedāvāti to risinājumi.

In the master's thesis "Actual problems of criminal legal protection of road traffic safety" the most important problems related to the application of the norms provided for in articles 260., 262., 262.1, 263., 264. and 266. of the Criminal Law when qualifying the offense have been researched and analyzed. The work focuses on those criminal offenses in road traffic, as a result of which people suffer physically. The work presents the general characteristics of the criminal legal protection of road traffic safety, analyzing the influence of objective and subjective features on the qualification of criminal offenses against road traffic safety, clarified the qualifications according to the problem of commonality of offences. The work summarizes the conclusions on the identified basic problems and offers their solutions.
Actual problems of criminal legal protection of road traffic safety
Keywords: Tiesību zinātne; ceļu satiksme; ceļu satiksmes drošība; noziedzīgs nodarījums; transportlīdzeklis; noziedzīgu nodarījumu kopība