SIA "DENTIKS" saimnieciskās darbības analīze - Rudušāne, Oksana (Latvijas Universitāte, 2021)
Maģistra darba tēma ir SIA “DENTIKS” saimnieciskā darbības analīze. Maģistra darba mērķis – pamatoties uz teorētiskām atziņām, izanalizēt zobārstniecības klīnikas “DENTIKS” saimniecisko darbību un izstrādāt priekšlikumus tās pilnveidošanai. Maģistra darba pirmajā nodaļā raksturoti saimnieciskās darbības teorētiskie aspekti. Otrajā nodaļā autore veic zobārstniecības nozares analīzi un raksturo uzņēmuma saimniecisko darbību, kā arī uzņēmuma grāmatvedības organizāciju. Trešajā nodaļā autore veic SIA “DENTIKS” saimnieciskās darbības analīzi, izmantojot uzņēmuma finansiālo informāciju, lai izpētītu uzņēmuma saimnieciskās darbības rezultātus. Ceturtajā nodaļā autore veic SIA “DENTIKS” salīdzinājumus ar galvenajiem konkurentiem. Darba nobeigumā tiek izstrādāti secinājumi un priekšlikumi SIA “DENTIKS” vadībai, lai uzņēmums turpmāk attīstītos. Maģistra darbs sastāv no 90.lapām, satur 3 formulu, 18 attēlus, 27 tabulas, 8 pielikumus. Atslēgas vārdi: saimnieciskās darbības analīze, zobārstniecības nozare, finanšu rādītāji, likviditāte, rentabilitāte, maksātspēja.

The theme of Master's Thesis is “An economic analysis of SIA “DENTIKS””. Master’s Thesis aim is to draw on theoretical conclusions, analyse the economic activity of the dental clinic "DENTIKS" and develop proposals for its improvement. The first chapter of the Master's Thesis describes the theoretical aspects of economic activity. In the second chapter, the author performs an analysis of the dental sector and describes the economic activity of the company, as well as the accounting organization of the company. In the third chapter, the author performs an analysis of the economic activity of SIA "DENTIKS", using the financial information of the company to study the results of the company's economic activity. In the fourth chapter, the author makes comparisons between SIA "DENTIKS" and the main competitors. At the end of the work, conclusions and proposals are being developed for the management of SIA "DENTIKS" in order for the company to develop further. Master’s Thesis consists of 90 pages, including 3 formulas, 18 figures, 27 tables and 8 attachments. Keywords: economic activity analysis, dental sector, financial indicators, liquidity, profitability, solvency.
An economic analysis of SIA "DENTIKS"
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; saimnieciskās darbības analīze; zobārstniecības nozare; finanšu rādītāji; likviditāte; rentabilitāte