Apdrošināšanas sistēmas integrācija ar Azerbaidžānas obligātās apdrošināšanas biroju - Mustafaoglu, Marks (Latvijas Universitāte, 2018)
“Apdrošināšanas sistēmas integrācija ar Azerbaidžānas obligātās apdrošināšanas biroju” ir integrācija starp Azerbaidžānas apdrošinātāja Xalq polišu pārvaldības sistēmu un Azerbaidžānas obligātās apdrošināšanas biroju (CIB). Integrācijas iemesls - CIB pieņēma lēmumu izveidot jaunu polišu izdošanas sistēmu. Iepriekšējā sistēmā katram apdrošinātājam bija sava polišu pārvaldības sistēma. CIB nodrošināja tīmekļa servisus, kurus izmantojot, apdrošinātājs varēja izdot polises CIB sistēmā. Jaunajā sistēmā apdrošinātāji nevar izdot vai modificēt polises individuālajā sistēmā - visas polises tiek izdotas un modificētas tikai caur CIB sistēmu. Pēc CIB nosacījumiem, visiem apdrošinātājiem savās sistēmās ir jāizveido tīmekļa servisi, ar kuru palīdzību CIB nodos informāciju apdrošinātājam par izdotajām polisēm un polišu izmaiņām. Savukārt arī CIB no savas puses nodrošina tīmekļa servisus, kurus apdrošinātāji var izmantot, lai iegūtu informāciju par polisēm no CIB sistēmas. Projekts realizēts pēc spējās izstrādes metodoloģijas. Programmatūras izstrādes procesā izmantots ASP.NET Web API 2 atklātā pirmkoda ietvars, programmēšanas valoda C♯ un Microsoft SQL Server[5] datubāžu pārvaldības sistēma. Atslēgvārdi: apdrošināšana, ASP.NET Web API 2, Compulsory Insurance Bureau, integrācija

INTEGRATION OF THE INSURANCE SYSTEM WITH THE AZERBAIJAN COMPULSORY INSURANCE BUREAU "Integration of the insurance system with the Azerbaijan Compulsory Insurance Bureau" is the integration between the policy management system of the Azerbaijani insurer Xalq and the Azerbaijan Compulsory Insurance Bureau (CIB). The reason for the integration - the CIB decided to create a new policy issuance system. In the previous system, each insurer had its own policy management system. The CIB provided web services, which allowed the insurer to issue policies in the CIB system. Under the new system, insurers are not able to issue or modify policies in their individual system - all policies are issued and modified only through the CIB system. Under CIB conditions, all insurers must create web services in their systems, through which CIB will transfer information to the insurer about issued policies and policy changes. For its part, the CIB also provides web services which insurers can use to obtain information about polices from the CIB system. The project is realized according to the Agile development methodology. The ASP.NET Web API 2 open source framework, C♯ programming language and Microsoft SQL Server database management system was used in the software development process. Keywords: insurance, ASP.NET Web API 2, Compulsory Insurance Bureau, integration
Integration of the insurance system with the Azerbaijan Compulsory Insurance Bureau
Keywords: Datorzinātne; apdrošināšana; ASP.NET Web API 2; Compulsory Insurance Bureau; integrācija