Bezpalīdzības stāvoklis krimināltiesībās: likums, teorija, prakse - Voitenkova, Jaroslava (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba ietvaros tiek izpētīta bezpalīdzības stāvokļa izpratne krimināltiesībās balstoties uz teoriju, normatīvo regulējumu un tiesu praksi, vēsturisko jēdziena izpratni, kā arī salīdzinot Latvijas regulējumu ar citām valstīm. Darba ietvaros tika analizētas vairākas grāmatas, periodika un likumi, kā arī veikta prokuroru aptauja. Rezultātā bezpalīdzības stāvoklis tika izpētīts un izdarīti secinājumi, kuri tiek atspoguļoti maģistra darba kopsavilkumā.

In this master thesis author investigates helpless state insight the criminal law on the basis of the theory, normative regulation and jurisprudence of the historical understanding of the concept, as well as comparing the Latvian legislation with other countries. During this master thesis author analyzed a number of books and laws and analyzed survey with was filled by prosecutors. As a result, the helpless state been examined and conclusions, which are reflected in the master's thesis summary, was made.
State of helplesness in criminal law: the law, theory, case-law
Keywords: Juridiskā zinātne; bezpalīdzības stāvoklis; atbildību pastiprinošais apstāklis; cietušās personas raksturojoša pazīme; kvalificējoša pazīme