Valūtas kursa poltika un tās izvēles pamatojums - Garins, Konstantīns (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbu „Valūtas kursa politika un tās izvēles pamatojums” izstrādāja Konstantīns Garins. Bakalaura darbā tika novērtēta valūtas kursa politikas izvēles ietekme uz valsts ekonomisko situāciju ekonomiskā cikla recesijas posmā. Bakalaura darba pētījums parādīja, ka ekonomiskās recesijas apstākļos neviens no valūtas kursa politikas veidiem vienlaicīgi nespēj nodrošināt visu ekonomikas politikas izvirzīto mērķu sasniegšanu, gan cenu līmeņa stabilitāti, gan iekšzemes kopprodukta līdzsvarotu pieaugumu, gan stabilu maksājuma bilanci, tāpēc, lemjot par valūtas kursa politikas veidu, ir jāizvirza viena naudas politikas prioritāte un jāvirza atbilstoša stratēģija. Bakalaura darbam ir 3 daļas, tā apjoms ir 70 lapas, tas ietver 19 attēlus, 4 tabulas un 29 bibliogrāfiskā satura vienības. Atslēgvārdi: valūtas kursa politika, Eiropas Savienība, ekonomiskā recesija.

The bachelor paper “Exchange rate policy and its justification of choice” was written by Konstantins Garins. In the bachelor paper exchange rate policy’s impact on state’s economic situation during economic recession was evaluated. During the research the author discovered that in the conditions of economic recession none of the exchange rate policies in the same time can achieve all the targets set by economic policy – price level stability, balanced growth of gross domestic product and stable balance of payments. Before the decision of state’s exchange rate policy one priority of monetary policy must be set and appropriate strategy must be elected. The bachelor paper consists of 3 parts and 70 pages; it covers 19 pictures, 4 tables and 29 units of bibliography. Key words: exchange rate policy, European Union, economic recession.
Exchange rate policy and it's economic justification of choice
Keywords: Ekonomika