FPV dronu konfigurācija - Jeļčaņinovs, Vasīlijs (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darbs “FPV Dronu Konfigurācija” izstrādāts ar mērķi izpētīt un dokumentēt FPV dro-na konfigurācijas procesu. Autors aplūkoja drona konfigurēšanās valdošos nosacījumus un šīs procedūras posmus, bakalaura darbā norādot autora ieskatā labāko drona konfigurēšanās shēmu. Autors, pievēršot uzmanību tādām programmām kā “OpenTX”, “OpenTX Configurator”, “Express LRS”, “ExpressLRS Configurator”, “Betaflight”, “Betaflight Configurator”, konstatē kā minētās programmas ir drona un radio raidītāja jeb kontrollera sastāvdaļas. Tāpat autors aplū-koja tādas drona sastāvdaļas kā ātruma kontrolleris, motors, lidojuma kontrolleris, rāmis, video raidītājs, propelleri un kamera. Tādējādi bakalaura darbā ietvertā visa drona konfigurēšanai (t. i., drona “iedarbināšanai”, apvienojot tā “intelektuālās” un “materiālās” puses) nepieciešamā infor-mācija. Turklāt autors analizē ne tikai paša drona konfigurāciju, bet arī radio sakaru konfigurāciju starp dronu un radio raidītāju. Tādā veidā autors secina, ka radio komunikācijas iespējas garantē radio kanāli, radio frekvences, radio uztvērēji, radio raidītāji, radiosakaru protokoli un pilota ieva-di.

The bachelor's thesis “FPV Drone Configuration” is designed to study and document the FPV drone configuration process. The author considered the prevailing conditions of drone configuration and the stages of this procedure, indicating in the bachelor's thesis the best drone configuration scheme in the author's opinion. The author, paying attention to such programs as “OpenTX”, “OpenTX Configurator”, “Express LRS”, “ExpressLRS Configurator”, “Betaflight”, “Betaflight Configurator”, finds out how these programs are components of drone and radio transmitter or controller. The author also considered the components of a drone such as a speed controller, engine, flight controller, frame, video transmitter, propeller and camera. Thus, all the information included in the bachelor's thesis is necessary for the configuration of the drone (ie, the “start-up” of the drone, combining its “intellectual” and “material” sides). In addition, the author analyzes not only the configuration of the drone itself, but also the configuration of radio communication between the drone and the radio transmitter. In this way, the author concludes that radio communication capabilities are guaranteed by radio channels, radio frequencies, radio receivers, radio transmitters, radio communication protocols and pilot input.
FPV drone configuration
Keywords: Datorzinātne; FPV; Betaflight; OpenTX; ExpressLRS; TX