Grafīta kivetes ekspluatācijas laika pagarināšanas iespējas - Strika, Gunita (Latvijas Universitāte, 2014)
Grafīta kivetes ekspluatācijas laika pagarināšanas iespējas. Strika G. Darba vadītāja Dr. ķīm. Rudoviča V. Bakalaura darbs. 38 lpp., 29 attēli, 6 tabulas, 23 literatūras avoti,1 pielikums. Latviešu valodā. Bakalaura darbā tika pētītas ekspluatācijas laika pagarināšanas iespējas Massman tipa grafīta kivetēm, kuras tika ķīmiski apstrādātas ar pallādiju un platīnu saturošiem savienojumiem. Pētījums tika veikts izmantojot elektrotermālo atomabsorbciometrijas metodi. Absorbcijas signālu kontrolei tika izvēlēti niķeļa, arsēna un kadmija elementus saturoši standartšķīdumi, lai testētu šīs modificētās grafīta kivetes.

Lifetime extension opportunities for the usage of graphite cuvettes. Strika G. Supervisor Dr. Ch. Rudoviča V. Bachelor’s thesis, 38 pages, 29 figures, 6 tables, 23 literature references, 1 appendix. In Latvian. In the process of this Bachelor' s thesis the author researched the possibilities to expand exploitation period of Massman graphite cuvette which were chemically treated with palladium and platinum compounds. The research was done using electrothermal atomic absorption spectrometry method. In order to test these modified graphite cuvettes, standart liquids containing nickel, arsenic and cadmim elements were chosen for control of absorption signals.
Lifetime extension opportunities for the usage of praphite cuvettes
Keywords: Ķīmija