Izaicinājumi aprites ekonomikas ieviešanai Latvijā. - Grūtups, Krists (Latvijas Universitāte, 2023)
Autora izvēlētā bakaulaura darba tēma ir “IZAICINĀJUMI APRITES EKONOMIKAS IEVIEŠANAI LATVIJĀ”. Aprites ekonomikas ieviešana mūsdienās paliek arvien aktuālāka neatjaunojamo dabas resursu straujās izlietošanas un mūsdienu cilvēku dzīvesveida dēļ. Tas nozīmē, ka aprites ekonomiku būtu jāievieš gandrīz visā pasaulē, tai skaitā arī Latvijā. Tādēļ arī bakaulaura darbs apskata esošo situāciju Latvijā aprites ekonomikas ziņā, salīdzinot to ar Eiropas Savienību, lai izpētītu un atrastu Latvijas vājās vietas aprites ekonomikas iedzīvināšanā gan infrastruktūras līmenī, gan arī iedzīvotāju attieksmē. Autors darbā ir izpētījis galvenos aprites ekonomikas aspektus, pašreizējos rādītājus Latvijā, kā arī iedzīvotāju zināšanas un informētību šajā jomā.

The topic of the bachelor thesis chosen by the author is "CHALLENGES FOR IMPLEMENTATION OF CIRCULAR ECONOMY IN LATVIA". The introduction of a circular economy is becoming more and more relevant today due to the rapid use of non-renewable natural resources and the lifestyle of modern people. This means that circular economy should be introduced almost all over the world, including in Latvia. Therefore, the bachelor's thesis examines the current situation in Latvia in terms of the circular economy, comparing it with the European Union, in order to explore and find Latvia's weak points in the implementation of the circular economy, both at the level of infrastructure and in the attitude of the population. In his work, the author has studied the main aspects of the circular economy, the current indicators in Latvia and the knowledge and awareness of the population in this area.
Challenges for the implementation of the circular economy in Latvia.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Aprites ekonomika; Lineārā ekonomika; Pārstrāde; Resursu izsīkums