Uzņēmuma SIA "SWH SETS" finansiālā stāvokļa analīze - Krastiņa, Elizabete Alīna (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darba tēma ir uzņēmuma SIA SWH SETS finansiālā stāvokļa analīze. Bakalaura darba mērķis ir veikt SIA SWH SETS finansiālā stāvokļa analīzi un izvirzīt priekšlikumus tā uzlabošanai. SIA “SWH SETS” finansiālā stāvokļa analīze ir nepieciešama, lai izprastu uzņēmuma spēju pielāgoties tirgus izmaiņām, nodrošināt ilgtspējīgu attīstību un saglabāt konkurētspēju tehnoloģiju nozarē. Bakalaura darba uzdevumi ir izpētīt un analizēt finanšu analīzes teorētiskos aspektus, raksturot SIA SWH SETS, izpētīt un analizēt aktuālos finanšu rādītājus, izstrādāt secinājumus un izvirzīt priekšlikumus SIA SWH SETS finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Pētījumā tika secināts, ka uzņēmumam ir stabils finansiālais stāvoklis ar augstu likviditāti, taču uzņēmumam raksturīga zema rentabilitāte un pašu kapitāla neefektīva izmantošana, kas ierobežo uzņēmuma ilgtermiņa izaugsmes potenciālu. Darbā tiek analizēti finanšu rādītāji par periodu no 2019. gada līdz 2023. gadam. Atslēgvārdi: •finansiālā stāvokļa analīze; •finanšu rādītāji; •likviditāte; •SIA SWH SETS.

The topic of the bachelor's thesis is the financial situation analysis of the company SIA SWH SETS. The aim of the bachelor's thesis is to carry out an analysis of the financial condition of SIA SWH SETS and to propose suggestions for its improvement. The financial condition analysis of SIA SWH SETS is necessary to understand the company’s ability to adapt to market changes, ensure sustainable development, and maintain competitiveness in the technology sector. The tasks of the bachelor's thesis are to study and analyse the theoretical aspects of financial analysis, to describe SIA SWH SETS, to examine and analyse the current financial indicators, to develop conclusions and propose recommendations for improving the financial condition of SIA SWH SETS. The study concluded that the company has a stable financial position with high liquidity; however, it is characterized by low profitability and inefficient use of equity capital, which limits its long-term growth potential. The thesis analyses financial indicators for the period from 2019 to 2023. Keywords: • financial condition analysis; • financial indicators; • liquidity; • SIA SWH SETS.
Analysis of the financial situation of company “SWH SETS” LLC
Keywords: Ekonomika; finansiālā stāvokļa analīze; finanšu rādītāji; likviditāte; SIA SWH SETS