Latviešu rakstu zīmju pielietojums tekstildekora izveidē 9. klases mājturības un tehnoloģiju stundās - Viļuma, Inese (Latvijas Universitāte, 2009)
Diplomdarba mērķis ir izpētīt latviešu etnogrāfisko rakstu zīmju apguves iespējas, izstrādājot tekstildekoru 9. klases mājturības un tehnoloģiju stundās. Diplomdarba pirmajā nodaļā ir izpētīta un apkopota informācija par latviešu etnogrāfisko rakstu zīmēm, kā arī to interpretācija mākslas darbos. Otrajā nodaļā aplūkoti pedagoģiskie priekšnosacījumi mācību satura izstrādei. Trešajā nodaļā tiek izvirzīts mācību mērķis, uzdevumi un tiek veikta mācību satura izstrāde. Ceturtajā nodaļā ietverta aprobācijas gaita Ezerkrasta vidusskolas 9. klasē – rezultāti un secinājumi.

Objective of the diploma paper is to study learning possibilities of Latvian ethnographic ornamental signs in the lessons of household and technologies in the 9th grade by making textile decor. Information about Latvian ornamental signs as well as their appearance in artwork is investigated and summarized in the first chapter of the diploma paper. The second chapter contains pedagogic preconditions for the development of the educational content. In the third chapter, educational objectives are stated and educational content is developed. The fourth chapter contains details about approbation in the 9th grade of Ezerkrasta high-school – results and conclusions.
To use possibilities of Latvian ornamental signs in the lessons of household and technologies in the 9th grade by macking textile decor
Keywords: Pedagoģija