Darba samaksas aprēķināšanas un uzskaites kārtība SIA „X” - Dzene, Dita (Latvijas Universitāte, 2014)
Diplomdarba tēma ir „Darba samaksas aprēķināšanas un uzskaites kārtība SIA „X”. Darba mērķis ir izpētīt darba samaksas sistēmu un tās aprēķināšanas kārtību atbilstoši LR likumdošanai, lai izstrādātu ieteikumus darba samaksas sistēmas pilnveidošanai SIA „X”. Diplomdarbs sastāv no trim daļām: 1.Tiek izpētīta LR likumdošana, kura regulē darba samaksas noteikšanas kārtību; 2.Dots pētāmā uzņēmuma īss raksturojums; 3.Tiek raksturota darba samaksas aprēķināšanas un uzskaites kārtība uzņēmumā; Par pētījuma avotiem ņemti LR normatīvie akti - gan likumi, gan MK noteikumi, kā arī ekonomiskā literatūra. Darba nobeigumā iekļauti autores secinājumi un priekšlikumi. Diplomdarba apjoms ir 82 lpp. Darbs sastāv no 12 tabulām, 9 attēliem, 4 formulām un 4 pielikumiem. Darba izstrādē izmantoti 32 literatūras avoti. Atslēgvārdi: grāmatvedība, darba samaksa un tās uzskaites, ieturējumi no darba algas.

The theme of diploma thesis is “Payroll accounting at ”X” Ltd”. The aim of the diploma thesis is to study the wage calculating and accounting system in compliance with legislation of Latvia to work out recommendations for the improvement of wage system in X Ltd. Diploma thesis consists of 3 parts: 1.Legislation studies of Republic of Latvia about wage-setting arrangement; 2.A brief description of the researched company: 3.Characteristics of the wage calculating and accounting system at the company. As the research sources there are taken the regulations of Latvia – rules, regulations issued by the Cabinet and the literature about economics as well. The final part includes the conclusions and recommendations by the author. The diploma paper consists of 82 pages. It consists of 12 tables, 9 pictures, 4 formulas and 4 appendices. 32 literature sources have been used during the work. Key words: accounting, wages and registration, deductions from the salary.
Payroll accounting at "X" Ltd
Keywords: Ekonomika