Personāla motivācijas tendences un jauninājumi - Ozoliņa, Līga (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma ir personāla motivācijas tendences un jauninājumi. Darba motivācijas jēdziens radās līdz ar jēdzienu darbinieks, līdz ar to mēs nevaram ignorēt motivāciju, bet gan pieņemt to par vienu no svarīgākajiem faktoriem personālvadībā. Ir svarīgi gudri rīkoties ar cilvēkresursiem uzņēmumā, sekojot līdzi izmaiņām, kas notiek cilvēcē un sabalansējot to ar straujo tehnoloģisko progresu, lai iegūtu vislabākos rezultātus biznesam un ekonomikai kopumā. Bakalaura darba mērķis ir izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma un personāla vadītājiem, kas atvieglotu jauno tendenču integrēšanu cilvēkresursu pārvaldes un personāla motivācijas jautājumos. Darba gaitā tika apzinātas motivācijas teorijas un jaunās motivācijas tendences, cilvēkresursu vadības tendences šodienai un nākotnei un noskaidrots, kāds ir jaunās paaudzes darbinieku, bezdarbnieku un ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaitliskais īpatsvars Latvijā un Eiropā, kā arī anketēšanas rezultātā noskaidrots, cik daudz strādājošo ir sastapušies ar jaunajām motivācijas tendencēm savās darba vietās, vai viņiem arī ir aktuālas šīs tendences un ko viņi paši uzskata par motivējošiem faktoriem.

The theme of the Bachelor’s thesis is „Future directions and innovations of personell motivation”. The concept of work motivation arose with the concept employee, so we can not ignore motivation, but to assume it as one of the most important factors in personnel management. It is important to be smart in dealing with human resources in the organization, following up on human changes and balancing them with rapid technological progress to get the best out of business and the economy as a whole. The goal of the Bachelor's thesis is to develop proposals for company managers and HR managers to facilitate the integration of new trends in human resource management. In the course of the work were indentified the motivation theories and new trends of the personell motivation, human resources management trends for today and the future, also were determined the number of young generation, unemployed and economically active population in Latvia and in Europe, as well after questionnaires have found out how many employees have encountered new motivation trends in their workplaces, whether they also agree current trends and what they consider to be motivating factors.
Future directions and innovations of personnel motivation
Keywords: Vadībzinātne; motivācija; personālvadība; tehnoloģiskais progress; Z – paaudze; cilvēkresursu digitalizācija