Putnkopības nozares attīstības tendences Latvijā - Cābe, Dāvis (Latvijas Universitāte, 2020)
Mājputni Latvijā tiek audzēti gan lielos putnu audzēšanas uzņēmumos ar intensīvu ražošanu, gan nelielās zemnieku saimniecībās, kas darbojas gan pēc konvencionālās, gan arī pēc bioloģiskās lauksaimniecības saimniekošanas sistēmu noteikumiem. Lietderīgi tiek izmantoti arī citi mājputnu audzēšanas blakusprodukti kosmētikas, rotaslietu, spilvenu, segu un dažādu aksesuāru izgatavošanā. Latvijā audzēto mājputnu skaits katru gadu palielinās. Jebkurā nozarē ir būtiski analizēt esošo situāciju un iezīmēt nozares nākotnes attīstības tendences. Šāds pieņēmums attiecas arī uz putnkopības nozari Latvijā, kā jau iepriekš iezīmēts, tā ir tautsaimnieciski nozīmīga nozare. Bakalaura darba mērķis: izpētīt teorijā balstītu situāciju putnkopības nozarē Latvijā un izteikt prognozes un perspektīvas putnkopības nozares attīstībai Latvijā.

Poultry in Latvia is raised both in large poultry farms with intensive production and in small farms, which operate according to the rules of both conventional and organic farming systems. Other poultry by-products are also useful in the production of cosmetics, jewelry, pillows, blankets and various accessories. The number of poultry raised in Latvia is increasing every year. In any industry, it is important to analyze the current situation and outline the future development trends of the industry. Such an assumption also applies to the poultry sector in Latvia, as noted above; it is an economically important sector. The aim of the bachelor's thesis: to study the theory-based situation in the poultry sector in Latvia and to express forecasts and perspectives for the development of the poultry sector in Latvia.
Development tendencies of poultry industry in Latvia
Keywords: Ekonomika; putnkopība; attīstība; situācija Latvijā; perspektīvas; lauksaimniecība