Datu integrēšana Oracle E-Business Suite kompleksā - Novoseļcevs, Deniss (Latvijas Universitāte, 2009)
Datu integrācija ir viens no senākajiem uzdevumiem datu bāžu un informācijas sistēmu izstrādāšanas posmā, kā arī ir viens no vissvarīgākajiem uzdevumiem, kuri rodas, ieviešot informācijas tehnoloģijas mūsdienu uzņēmumos. Mūsdienu informācijas tehnoloģijas ļauj minimizēt līdzekļus, kas tiek tērēti datu integrācijai, kā arī uzlabot tās kvalitāti un atrisināt datu integrācijas uzdevumus jaunajā tehnoloģiskajā līmenī. Darbs ietver sevī datu integrācijas kopēju apskatu Oracle E-Business Suite sistēmā, kā arī to realizāciju ar datu integrācijas interfeisu palīdzību, kuri tiek veidoti ar PL/SQL, SQL Loader, Shell skriptu un Oracle oriģinālo integrēšanas API tehnoloģiju palīdzību. Pēc datu integrēšanas Oracle E-Business Suite sistēmā var secināt, vai tiešam tehnoloģijas ir viegli izmantojamas un ļauj uzņēmumiem risināt datu integrēšanas uzdevumu īsākajā laikā.

Data integration is one of the oldest tasks in database and information systems developing process, and one of the most important tasks, which appear during integration of new information technologies in organisations. Today’s information technologies allow to minimize expenses, which are being spend in data integration process, improve quality and to solve data integration task in the new technological level. Work includes common review of data integration into Oracle E-Business Suite system, and their realization with data integration interface help, which are created with PL/SQL, SQL Loader, Shell scripts and help of Oracle Application Interface technologies. After data integration into Oracle E-Business Suite, conclusion can be done, are technologies easily used and allow enterprises to solve data integration task in the shortest time.
Data integration into Oracle E-Business Suite system
Keywords: Datorzinātne