Zaļmaldināšana skaistumkopšanas līdzekļu ražotāju mārketinga komunikācijā - Buka, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba "Zaļmaldināšana skaistumkopšanas līdzekļu ražotāju mārketinga komunikācijā" ietvaros tika veikta zaļmaldināšanas pazīmju identificēšana skaistumkopšanas līdzekļu ražotāju mārketinga komunikācijā, kā arī noskaidrots patērētāju viedoklis un zināšānas. Darba teorētisko daļu veido nodaļas par zaļmaldināšanu, zaļo mārketingu, zaļmaldināšanas ierobežošanu ar likumu, zaļmaldināšanu skaistumkopšanas nozarē, atzītiem marķējumiem, patērētāju un produkta dizainu. Metodoloģiskajā daļā tiek apskatītas izmantotās pētniecības metodes. Darba pētījuma daļas metodes ir kontentanalīze, interneta aptauja, kā arī daļēji strukturēta intervija. Pētnieciskajā daļā tika iegūti rezultāti, kas atspoguļoja patērētāju attieksmi un zināšanas par zaļmaldināšanu, kā arī apkoptas un identificētas zaļmaldināšanas pazīmes, kas ir raksturīgas skaistumkopšanas līdzekļu ražotāju mārketinga komunikācijā.

Within the framework of the bachelor's thesis "Greenwashing in the marketing communication of beauty care product manufacturers", the identification of signs of greenwashing in the marketing communication of beauty care product manufacturers was carried out, as well as the opinions and knowledge of consumers were clarified. The theoretical part of the work consists of chapters on green deception, green marketing, limiting green deception by law, green deception in the beauty industry, recognized labels, consumer and product design. The methodological part examines the research methods used. The methods used in the work are content analysis, an internet survey, as well as a semi-structured interview. In the research part of the work, results were obtained that reflected consumer attitudes and knowledge about green deception, as well as maintained and identified signs of green deception, which are typical in the marketing communication of beauty care product manufacturers.
Greenwashing in the marketing communication of beauty care product manufacturers
Keywords: Komunikācijas zinātne; Zaļmaldināšana; Skaistumkopšanas līdzekļu ražotāji; Mārketinga komunikācija; Patērētājs