Satura pārvaldības sistēmas Joomla! paplašinājumu izstrāde - Zariņa, Evita (Latvijas Universitāte, 2012)
Kvalifikācijas darbā tika izstrādāti Joomla paplašinājumi. Viens no tiem bija notikumu kalendārs, kas tika veidots SIA „Datorikas institūts DIVI” un AS „Latvijas valsts meži” sadarbības līguma „Par satura pārvaldības sistēmas un WEB portāla izstrādi, izvietošanu un 3 gadu uzturēšanu” ietvaros. Tā izveidošanā tika izmantots atklātā pirmkoda paplašinājums „PHP Quick Calendar E”, kura pirmkodā tika veiktas izmaiņas, balstoties uz GNU Vispārējo publisko licenci. Izstrādātais paplašinājums ļauj administrācijas daļā izveidot notikumus un to kategorijas, taču publiskajā daļā ir apskatāms pats kalendārs. Paplašinājums ir izstrādāts pilnībā un atrodas ieviešanas fāzē, un ir pieejams projekta ekspluatācijas tīmekļa vietnē eksp.lvm.di.lv. Kā otrs tika izstrādāts statistikas paplašinājums, kas ļauj administrācijas daļā apskatīt rakstu un izvēlņu elementu statistiku. Datus ir iespējams atlasīt pēc dažādiem kritērijiem, piemēram, kategorijas vai laika perioda.

In this qualification work Joomla extensions have been developed. One of them was Events Calendar, which was developed under SIA "Datorikas institūts divi" and AS "Latvijas valsts meži" contract " Par satura pārvaldības sistēmas un WEB portāla izstrādi, izvietošanu un 3 gadu uzturēšanu ". An open source extension "PHP Quick Calendar E" was used in development of Events Calendar. In its source code changes was made based on GNU General Public License. Events Calendar allows to make events and their categories in back-end, but in front-end it is possible to see calendar itself. Extension is completed and now is in implementation phase and it is possible to see it in project web page eksp.lvm.di.lv. The second extension was Statistic, which allows to view article and menu item statistic in back-end. It is possible to filter data depending on different criteria, for example categories or time period.
Content Managment System Joomla! extensions development
Keywords: Datorzinātne