Caurviju prasmes 7. klases matemātikas uzdevumos - Sagaloviča, Sarmīte (Latvijas Universitāte, 2021)
Darba autors: Sarmīte Sagaloviča. Darba tēma: Caurviju prasmes 7. klases matemātikas uzdevumos. Darba veids: Bakalaura darbs. Studiju programma: Dabaszinātņu un informācijas tehnoloģijas skolotājs. Darba zinātniskais vadītājs: Baiba Āboltiņa Bakalaura darbā tiek pētītas un analizētas caurviju prasmes 7. klases matemātikas uzdevumos. Darba mērķis ir apskatīt un analizēt matemātikas uzdevumus ar caurviju prasmēm. Darba uzdevumi ir apskatīt un izpētīt caurviju prasmju skaidrojumu un nepieciešamību. Izpētīt caurviju prasmes esamību un veidu, kā tās izpaužas matemātikā. Izvēlēties un analizēt caurviju prasmes 7. – 12. klašu matemātikas uzdevumos. Izpētīt Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas 7. klašu skolēnu prasmes un attieksmi pret tām, atrisinot matemātikas uzdevumus ar katru no caurviju prasmēm. Aptaujāt dažādu priekšmetu skolotājus un Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas 7.a, 7.d, 7.e klases skolēnus. Veikt darba analīzi, izdarīt secinājumus un priekšlikumus. Darbs sastāv no 3 nodaļām. Tā pirmajā nodaļā tiek noskaidrots, kas ir caurviju prasmes, kāda ir caurviju prasmju nepieciešamība, kā arī tiek raksturotas caurviju prasmes. Otrajā nodaļā tiek noskaidrots un apskatīts kādā veidā caurviju prasmes tiek attēlotas matemātikas uzdevumos. Apskatīti no 7. līdz 12. klases matemātikas uzdevumi katrā caurviju pramsē. Trešajā nodaļā tiek apskatīti 7. klases matemātikas uzdevumi katrā caurviju prasmē visos 7. klases mācību gada tematos. Rezultātā iegūts skolotāju un Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas 7. klašu aptaujas rezultātu apkopojums, un 7. klases mtemātikas uzdevumu analīze par katru caurviju prasmi visos 7. klases mācību gada tematos. Darbs kopumā izklāstīts 54 lappusēs, tajā iekļautas 6 tabulas un 27 attēli. Darbā izmantoti 18 literatūras avoti un pievienoti 2 pielikumi. Atslēgas vārdi: caurviju prasmes, matemātika, uzdevumi.

Author of the work: Sarmite Sagalovica. Subject of work: Transversal skills in 7th grade mathematics tasks. Type of work: Bachelor's work. Study programme: Master of Science and Information Technology. Scientific Head of Work: Baiba Aboltina The work of the bachelor shall study and analyse rolling skills in grade 7 math tasks. The aim of the job is to look at and analyze math tasks with rolling skills. The job challenges are to look at and explore the clarification and necessity of rolling skills. Explore the existence of a rolling skill and the way they are expressed in math. Select and analyse rolling skills for classes 7-12 math tasks. To study the skills and attitudes of students of classes 7 of Riga Zolitude Gymnasium by resolving math tasks with each of the fluent skills. Survey teachers of various subjects and students of classes 7a, 7d, 7e of Riga Zolitude Gymnasium. Carry out work analysis, draw conclusions and proposals. The work consists of 3 chapters. In its first chapter, it is clear what the skills are, what is needed for rolling skills, and what is described as the skills of rolling. In the second chapter, it is clarified and examined the way through which the skills are represented in math tasks. Classes 7 to 12 math tasks are addressed in each rolling pram. The third chapter deals with the tasks of grade 7 mathematics in each rolling skill in all subjects of class 7. The result is a summary of the results of the 7 th class survey of teachers and Riga Zolitude Gymnasium, and an analysis of the tasks of the classroom 7 for each rolling skill in all subjects of Class 7. A total of 54 pages of work, including 6 tables and 27 images. The work uses 18 literature sources and adds 2 annexes. Key words: Transversal skills, math, tasks.
Transversal skills in 7th grade mathematics tasks
Keywords: Pedagoģija; Caurviju prasmes; Matemātika; Uzdevumi