“Donavas septītnieka” notikuma motivācija un konsekvences sieviešu ordinācijas jautājuma aktualizēšanā Romas katoļu baznīcā - Jenča, Annija (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darbs “Donavas septītnieka notikuma motivācija un konsekvences sieviešu ordinācijas jautājuma aktualizēšanā Romas katoļu baznīcā” pievērš uzmanību aktuālam jautājuma par sieviešu ordinācijas iespējamību Romas katoļu baznīcā. Temats ir aktuāls, jo, lai arī Vatikāns vienmēr ir norādījis, ka sieviešu ordinācija nav pieejama, norādot, ka starp Jēzus izvēlētajiem apustuļiem bija tikai vīrieši, dažādas opozicionāru kustības Romas katoļu baznīcā īpaši pēc Vatikāna II koncila, cīnās par sieviešu vienlīdzīgām tiesībām baznīcā. Pētījumā noskaidrots, ka “Donavas septītnieka” notikuma motivācija balstās, pirmkārt, idejā, ka arī sievietēm var būt dievišķs aicinājums uz ordinētu priesterību, otrkārt, uzskatā, ka patiesais Kristus atstātais piemērs ir vienlīdzības princips, kas citu starpā izpaužas arī Baznīcas kalpošanas iespējās. Pēc “Donavas septītnieka” izveidojās liels sekotāju pulks, kā arī Vatikāns vairākkārtīgi atkal ir sācis runāt par sieviešu ordinācijas jautājumu, parādot, ka notikums bija rezultatīvs.

Bachelor thesis “The Motivation of the ”Danube Seven” event and its consistency in rising topicality about women`s ordination question in the Roman Catholic Church”, draws attention to the topical issue of the possibility of female ordination at the Roman Catholic Church. The topic is actual because despite the fact that the Vatican has always indicated that the ordination of women is not available, pointing out that among the apostles chosen by Jesus were only men, various opposition movements at the Roman Catholic Church especially after the Vatican II Council, fighting for equal rights for women in the church. The study found out that the motivation of the "Danube Seven" event is based, firstly, on the idea that women may also have a divine appeal to an ordained priesthood, and secondly, that the true example of Christ is the principle of equality, which manifests itself among other things in the service of the Church. After the "Danube Seven", a large group of followers emerged, and the Vatican has repeatedly begun to talk about the issue of female ordination, and it shows that “Danube Seven” event was effective.
The Motivation of the "Danube Seven" event and its consistency in rising topicality about women's ordination question in the Roman Catholic Church
Keywords: Teoloģija un reliģiju zinātne; Donavas septītnieks; Romas katoļu baznīca; Vatikāns; sieviešu ordinācija; Kristus vienlīdzības piemērs