Aromātisko sveču un smaržkociņu degšanas rezultātā izdalīto aerosolu daļiņu analīze - Blūma, Ilze (Latvijas Universitāte, 2018)
Blūma I., zinātniskā vadītāja Dr.ķīm., doc. Osīte A. Maģistra darbs, 66 lappuses, 30 attēli, 24 tabulas, 87 literatūras avoti, 7 pielikumi. Latviešu valodā.Maģistra darbā izskatīta literatūra par aromātisko sveču un smaržkociņu izdalīto aerosolu radīto piesārņojumu iekštelpās un iespējamo kaitējumu cilvēku veselībai. Apskatītas smalko aerosolu daļiņu kvalitatīvas un kvantitatīvas analīzes iespējas, to frakcionēšana un adsorbcija uz cieta adsorbenta. Darbā ievāktas un analizētas aromātisko sveču un smaržkociņu dedzināšanas rezultātā izdalītās aerosolu daļiņas. Noteiktas aerosolu daļiņu un slāpekļa oksīdu masas koncentrācijas paraugu dedzināšanas laikā.

Blūma I., scientific supervisor Dr.chem., prof.assist. Osīte A. Master work thesis, 66 pages, 30 figures, 24 tables, 87 literature references, 7 appendices. In Latvian.In the masters work thesis the literature research about indoor environment pollution with particulate matter caused by aromatic candles and incense and possible harmfull health effects described. Methods of aerosol particle fractionation and adsorption on solid adsorbent, and possibilities of quantitative and qualitative analysis are described in the literature survey. Particulate matter caused by aromatic candles and incense are collected and analyzed. Mass concentrations of particulate matter and nitrogen oxides were registered during combustion.
Analysis of aerosol particulate matter caused by burning scented candles and incense
Keywords: Ķīmija; AEROSOLI IEKŠTELPĀS; AROMĀTISKĀ SVECE; ADSORBCIJA UZ CIETA ADSORBENTA; AEROSOLU DAĻIŅAS; SLĀPEKĻA OKSĪDI