Efektīva Ethernet pakešu tunelēšana, pielietojot Ethernet un IP pakešu galveņu datu indeksāciju - Merzļakovs, Pāvels (Latvijas Universitāte, 2013)
Vienkāršākā un izplatītākā ideja, kas tiek pielietota Ethernet pakešu tunelēšanai caur IP, ir iekapsulēt Ethernet paketes un tās nosūtīt caur Internetu uz tuneļa otru galu. Bet visas Ethernet tunelēšanas implementācija, kas ir balstītas uz šīs idejas, pietiekoši lielā apmērā palielina katras pārsūtāmās paketes izmēru un vairums gadījumos izraisa IP pakešu fragmentēšanos. Šīs problēmas atrisina protokols Zero, kura idejas pamatā ir Ethernet un IP pakešu galveņu informācijas indeksēšana. Šis protokols ir perspektīvs, taču, lai to varētu praktiski pielieto ikdienā, ir nepieciešams veikt vairākus pielāgojumus un uzlabojumus. Šī darba mērķis ir radīt produktu, kas ļautu izveidot un izmantot Zero protokola tuneli. Lai to radītu, ir paveikts sekojošais, pirmkārt, ir panākta protokola darbība caur Internetu. Otrkārt, ir panākta protokola darbība, kad viens no tuneļa galiem atrodas aiz maršrutētāja ar NAPT. Un, treškārt, ir izveidots gala lietotājam intuitīvi saprotams produkta konfigurēšanas s

Title:Efficient Ethernet tunneling over IP, using Ethernet and IP heade Most Ethernet over IPv4 tunnelling protocols use the same main idea, which is based on encapsulation of Ethernet frames. But all implementation of such type tunnelling protocols increase each packet size which cause most cases of IP fragmentation. Ethernet over IPv4 tunnelling protocol Zero resolve these problems by indexing Ethernet and IP header data. Zero is promising protocol for efficient Ethernet tunneling over IP, but it's need several adjustments and improvements to make it useful and usable. Objective of this work is to create the product with features that allow create efficient Ethernet tunnel over IP. In order to achieve this objective, is done following, first, is resolved problem of tunnel establishment over Internet. Second, is resolved problem of tunnel establishment when one of the ends of Zero tunnel is behind NAPT router. And, third, is created user friendly interface for product configuration.
Efficient Ethernet tunneling over IP, using Ethernet and IP header data indexing
Keywords: Datorzinātne