IT infrastruktūras plānošana uzņēmumam. - Zeipe, Gints (Latvijas Universitāte, 2010)
Kvalifikācijas darbā tiek aprakstītas tēmas, kas skar uzņēmumus, kuri ir nonākuši situācijā, kad tālākā izaugsme tiek ierobežota dēļ esošajām telpām un ir nepieciešamība pārvākties uz lielākām telpām. Darba teorētiskajā daļā tiek apskatīti dažādi iespējamie serveru risinājumi, kuri var tikt iekļauti jauno telpu infrastruktūrā. Kā arī tiek veikts ieskats izmaksu veidos, kuri var rasties veidojot jauno infrastruktūru. Darba praktiskajā daļā tiek izvērtēta esošā uzņēmuma infrastruktūra, lai sastādītu mantojamās tehnikas sarakstu un noteiktu prasības pret jauno infrastruktūru. Tiek izveidots jauno telpu plāns, kurš ir pielāgots uzņēmuma vajadzībām, izvērteti dažādi risinājumi un to piemērotība, izplānota jaunā tīkla infrastruktūra, kā arī uzskaitītas un izvērtētas visas izmaksas.

This work describes topics, that affect businesses who have reached a situation, where further growth is limited, because of the existing facilities and have a need to move to larger premises. Theoretical part looks at various possible server solutions, wich may be incorporated into the new space infrastructure. As well as insight into the types of costs that may arise in building a new infrastructure. The Practical part will analyse company’s existing infrastructure, to compile a list of herritable infrastructure parts and to identify requirements for the new infrastructure. Creates a new facilitie plan, that is tailored to buisiness needs, evaluating various options and their suitability, plans the new network infrastructure and lists all costs.
IT infrastructure planning for the office.
Keywords: Datorzinātne