SIA “Riekstu kalns” finansiālā stāvokļa novērtējums - Eglīte, Liene (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba tēma ir uzņēmuma SIA “Riekstu kalns” finansiālā stāvokļa novērtējums. Izmantojot finanšu analīzi, ir iespējams konstatēt jebkura uzņēmuma finansiālo stāvokli. Tas ir svarīgi, lai balstoties uz iegūto informāciju veiktu pareizus lēmumus uzņēmuma darbībā. Bakalaura darba mērķis - izpētot finanšu analīzes teorētiskos aspektus, novērtēt SIA “Riekstu kalns” finansiālo stāvokli un tā izmaiņas, kā rezultātā konstatēt nepilnības un izstrādāt priekšlikumus konstatēto nepilnību novēršanai. Kopumā uzņēmuma SIA “Riekstu kalns” finansiālais stāvoklis ir vērtējams kā stabils un tas ieņem stabilu vietu savā nozarē. Uzņēmumā nepastāv bankrota risks un tas ir maksātspējīgs.

The topic of bachelor’s paper is companies SIA “Riekstu kalns” financial condition evaluation. Using financial analysis, it is possible to determine the financial position of any company. It is important to make the right decisions in the operation of the company. The aim of the bachelor’s paper is by studying the theoretical aspects of financial analysis, assess the financial position of company SIA “Riekstu kalns” and its changes, as a result to identify shortcomings and to develop proposals for elimination if identified shortcomings. In general, the financial position of the company SIA “Riekstu kalns” can be assessed as stable and it occupies a stable place in industry. The company has no risk of bankruptcy and is solvent.
SIA “Riekstu kalns” financial condition evaluation
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; maksātspēja; likviditāte; rentabilitāte; bankrota prognozēšana