Jauna uzņēmuma SIA "MS Holding" attīstības plāna izstrāde. - Heniņš, Mārcis (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba izstrādes laikā autors dibina savu uzņēmumu SIA „MS Holding”. Lai nodrošinātu sekmīgu uzņēmējdarbību tiek veikta arī uzņēmējdarbības vides analīze Latvijā. Ideja izstrādāt savu uzņēmumu zivrūpniecībā radās, jo saskaroties ar dažādiem rakstiem par šo nozari autors atklāja, ka pastāv vēl pilnībā neaizpildītas nišas, kurā konkurentu daudzums ir neliels. Darba mērķis ir izstrādāt ražošanas uzņēmuma attīstības plānu, kas nodarbosies ar zivju kūpinājumu ražošanu un tirdzniecību. Galvenie uzdevumi ir izstrādāt uzņēmuma stratēģiju, veikt nozares un konkurentu analīzi, kā arī veikt saimnieciskās darbības raksturojumu un noslēgumā veikt naudas plūsmas aprēķinu. Bakalaura darba izstrādes laikā tika veiksmīgi aprakstīti galvenie faktori, lai veiktu uzņēmuma dibināšanu, kā arī aprēķināta pirmā darbības gada peļņa, kas sasniedza 39796.70 EUR.

In this bachelors work author develops his own company SIA „MS Holding”. To provide successful enterpreneurship author makes a business environment analysis in Latvia. An idea to create my own company in the fish processing industry occured, because author noticed that in this segment there is not a lot of competitors ang this segment is free. Bachelors work main goal is to develop a manufacturing company development plan that will produce and sell smoked fish products. Main tasks is to develop a companys strategy, to make a industry and competitor analysis and to make companys operation description and based on that calculate business profit or loss. During the writing of bachelors work author successfully described main factors in how to start a company and calculated profit or loss for the firs workind year that reached 39796.70 EUR.
New business SIA "MS Holding" development plan.
Keywords: Vadībzinātne