Mūža ieslodzījums - Prostakova, Sanda (Latvijas Universitāte, 2012)
Latvijas pieredze mūža ieslodzījuma piemērošanā un izpildē ir salīdzinoši neliela. Pašlaik neviens uz mūžu notiesātais nav izcietis pietiekamu soda daļu, lai rastos iespēja viņu atbrīvot no soda izciešanas pirms termiņa. Tomēr jau šobrīd kļūst aktuāls jautājums par iespējamām sekām, ja persona, kurai piespriests mūža ieslodzījums, tiks atbrīvota no ieslodzījuma. Bakalaura darbs tika izstrādāts ar mērķi veikt pašreizējā mūža ieslodzījuma tiesiskā regulējuma izpēti, kā arī izstrādāt priekšlikumus ar mūža ieslodzījuma izpildi saistīto problēmu risināšanai. Temata izpētes gaitā tika izstrādāti priekšlikumi uz mūžu ieslodzīto personu izvietošanai ieslodzījuma telpās, lai šo personu dzīves apstākļi soda izciešanas vietā būtu maksimāli pielīdzināti dzīvei sabiedrībā, tādējādi veicinot soda mērķu sasniegšanu un notiesāto personu resocializāciju. Atslēgvārdi: mūža ieslodzījums, resocializācija, notiesāto izvietošana ieslodzījuma vietā, atbrīvošana.

An experience of life imprisonment in Latvia is rather poor. At the moment none of convicts has not serve their times enough to find a chance to setting free. However situation already is serious enough; there is no telling what the consequences may be if the prison inmates could set free. The aim of diploma paper is to research legal procedure of the life imprisonment and develop suggestions about problems and solutions of the life imprisonment. During the research suggestions about prisoners disposing have been developed in order to promote prisoners living conditions as sociable as possible in that way securing and advancing a goal of sanction and resocialization of convicts. Key words: the life imprisonment, resocialization, convicts escorting to the prison, disposal.
Life imprisonment
Keywords: Juridiskā zinātne