Andreja Upīša prozas cilvēks stāstu un noveļu krājumos „Mazas komēdijas”, „Vēju kauja" un „Metamorfozas” - Zvaigznīte, Lauma (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba (Andreja Upīša prozas cilvēks stāstu un noveļu krājumos „Mazas komēdijas”, „Vēju kauja” un „Metamorfozas”) izpētes objekts ir prozas cilvēks Andreja Upīša stāstu un noveļu krājumos. Pētīti A. Upīša īsprozas tipiskākie cilvēku tipi – mazais cilvēks un radoša personība. Analizēti prozas cilvēka raksturojuma mākslinieciskie paņēmieni: situācijas nozīme, vēstījuma formas nozīme, dabas un priekšmetisko reāliju izmantojums, laiks un telpa. Īsprozas darbu analīzē izmantota strukturālā un komparatīvā metode. Atslēgas vārdi: Andreja Upīša īsproza, stāsti un noveles, mazais cilvēks.

Research object of bachelor's work (Characters in Andrejs Upīt's Prose. (Collections of Stories and Novellas “Mazas komēdijas” (“Small Comedies”), “Vēju kauja” (“Battle of Winds”) and “Metamorfozas” (“Metamorphoses”)) is prose characters in Andrejs Upīts' collections of stories and novellas. The most typical characters types in the short fiction of Andrejs Upīts’ are investigated – a small man and the creative personality. The characteristics of prose man artistic techniques are analyzed: role in situations, message format for significance, natural objects and realia itilization, time and space. In short fiction works analysis used structural and the comparative method. Keywords: Andrejs Upīts’ short fiction, short stories an novelles, a small man.
Characters in Andrejs Upīt's Prose. (Collections of Stories and Novellas “Mazas komēdijas” (“Small Comedies”), “Vēju kauja” (“Battle of Winds”) and “Metamorfozas” (“Metamorphoses”)
Keywords: Filoloģija