Banku sektoru attīstība Baltijā - Daniela, Elīna (Latvijas Universitāte, 2013)
Šobrīd līdz ar ekonomiskās aktivitātes recesiju 2008. gadā kopumā ir sarežģīta situācija ekonomikā. Latvijas Banka jau sākot ar 2011. gadu norādīja, ka Eiropa kopumā ir jau apzinājusies problēmu, kuras pamatā ir pašas krīzes radīta problēma atsevišķās valstu grupās nosakot, ka vienota valūta prasīs atbildību, disciplīnu, drošu un centralizētu finanšu politiku. Baltijas valstu reģiona ekonomikas savā starpā ir cieši saistītas, tādēļ analizējot Latvijas banku sistēmas darbību, izvirzījās aktuāls jautājums par Baltijas valstu kopējo banku sektora darbības attīstību. Darba mērķis: veikt analīzi par Baltijas valstu komercbankas sistēmas izaugsmes virzību un to kopsakarībām. Pētījuma rezultāti apliecina, ka labvēlīgā situācija valstī 2013. gadā bankām ļaus izvērtēt savas nākotnes perspektīvas, ilgtermiņā nosakot stratēģiskos lēmumus banku darbības izaugsmē, meklējot jaunas nišas, paaugstinot bankas izaugsmes peļņu.

Currently, since the recession of economical activity that started in 2008, the general situation in economics is still complicated. The Bank of Latvia from year 2011 already has pointed out that Europe is aware of a problem that is based on a problem on itself, regarding the crisis in several groups of countries and indicates that a common currency will require responsibility, discipline, as well as safe and unitary financial policy. The economies of Baltic region are closely interrelated, therefore, analyzing the action of the Latvian banking system, an essential question, regarding the development issues of the common Baltic states’ banking sector, has appeared. The aim of the thesis: to do analysis on the carry out an analysis of the completion of the current development of the Baltic States the commercial banking system.
Banking Sector Development in the Baltics
Keywords: Ekonomika