Kriminālprocesa likuma 1. panta saturs- mērķis un uzdevumi - Sutugina, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba „Kriminālprocesa likuma 1. panta saturs − mērķis un uzdevumi” galvenais vadmotīvs − taisnīgs krimināltiesisko attiecību noregulējums. Ne vienmēr visos gadījumos Kriminālprocesa likums sasniedz tam izvirzīto mērķi, jo likuma piemērotājiem piemīt dziļi individuāls subjektīvisms par to, kas ir „taisnīgums”. Vai taisnīgums meklējums likuma pantos vai sirdsbalsī? Līdz ar to Kriminālprocesa likumam par spīti tā eiropeizācijai − diemžēl nepieciešama ārkārtīgi detalizēta instrukcija, lai izslēgtu patvaļīgo, bieži vien netaisnīgo likuma interpretāciju. Nezināšana vai tomēr apzināta vēlēšanās radīt netaisnību? Kā rīkoties, ja procesa virzītājs acīmredzami ir nonācis „iekšējā konfliktā” ar taisnīgumu? ATSLĒGVĀRDI „primum mobile”; taisnīgs noregulējums; taisnīguma subjektīvisms; taisnīgs mērķis ar netaisnīgiem līdzekļiem; procesa virzītājs; interešu konflikts.

Bachelors work „The first item of Criminal Procedure law- aim and assignment” of the primary motive − fair criminal relation's settlement. Not always, in all cases, the Criminal procesual law reaches its targets set by the law to have a deep individual subjectivism of what is "justice". Search justice in law or in heartvoice? Consequently, the Criminal Procedure Law, in spite of the europeanisation - unfortunately requires extremely detailed instructions, to eliminate the arbitrary, often unfair interpretation of the law. However, deliberate ignorance or desire to cause injustice? What to do, if the „driver of the procedure” apparently has come to an "internal conflict" with justice? KEYWORDS „primum mobile”; fair settlement; justice subjectivism; a fair aim by unfair means; „driver of the procedure”; conflict of interest.
The first item of Criminal Procedure law- aim and assignment
Keywords: Juridiskā zinātne