Uzņēmējdarbības uzsākšanas problēmas un to risinājumi - Stašuļonoka, Diāna (Latvijas Universitāte, 2021)
Pastāv plašas iespējas uzsākt uzņēmējdarbību praktiski jebkurā jomā, bet pastāv arī dažādi riski, kas būtiski ietekmē uzņēmējdarbību un kavē tās veiksmīgu attīstību. Darba ietvaros aplūkota uzņēmējdarbības uzsākšanas ideja par automazgātavas atvēršanu Baldonē, kur klienti paši varētu mazgāt savas automašīnas. Šādas idejas realizācija ir veiksmīgi noritējusi vairākās lielākajās Latvijas pilsētās, bet darba ietvaros vērtēts vai arī mazākā pilsētā šādu uzņēmējdarbības ideju varētu veiksmīgi attīstīt un ar kādām potenciālajām problēmām uzņēmums varētu saskarties. Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot uzņēmējdarbības uzsākšanas problēmas un risinājumu Baldones novadā. Bakalaura darba pētījuma ietvaros izmantotas vairākas pētījuma metodes, kuru rezultātā analizētas būtiskākās uzņēmējdarbības uzsākšanas problēmas un izstrādātas automazgātavas izveides iespējas Baldonē.

There are ample opportunities to start a business in practically any field, but there are also various risks that significantly affect the business and hinder its successful development. The work discusses the idea of starting a business to open a car wash in Baldone, where customers can wash their own cars. The implementation of such an idea has been successful in several major cities of Latvia, but within the framework of the work it was assessed whether such a business idea could be successfully developed in a smaller city and what potential problems the company could face. The aim of the bachelor's thesis is to find out the problems and solution of starting a business in Baldone region. Within the framework of the bachelor's thesis research, several research methods have been used, as a result of which the most important problems of starting a business have been analyzed and the possibilities of establishing a car wash in Baldone have been developed.
Problems and solutions for starting a business
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; uzņēmējdarbība; uzņēmējdarbības uzsākšana; uzņēmējdarbības problēmas; automazgātava