Lauku tūrisma attīstība Latvijā - Svēte, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba tēma ir „Lauku tūrisms Latvijā”. Darbs sastāv no trīs galvenajām nodaļām, ievada, secinājumiem, priekšlikumiem un izmantotās literatūras saraksta un pielikuma. Darba izstrādes mērķis ir izvērtēt esošo situāciju lauku tūrismā Latvijā – Kurzemē. Ko sniedz šis reģions un kādi kultūras mantojumi ir Kurzemē. Darbā apskatīti sekojoši galvenie jautājumi: •Tūrisma veidi Latvijā ; •Tūrisma naktsmītņu veidi; •Tūrisma vēsture Latvijā; •Tūrisma un naktsmītņu resursi Kurzemē; •Cenu atšķirība starp Kurzemi, Lietuvu un Igauniju. Tēmas aktualitāti, autors, pamato ar lauku tūrisma straujo attīstību pēdējo 10 gadu laikā Latvijā un Eiropā. Tūrisma attīstība daudzviet, lauku teritorijās, tiek uzskatīta par alternatīvās nozares lauksaimnieciskajai ražošanai. Dažas darbā iegūtās un izskatīts tēmas, rezultāti ir noderīgs izziņu materiāls lauku tūrisma uzņēmējiem , tūrisma informācijas centriem un citiem interesentiem. Atslēgvārdi – lauku tūrisms, tūrisma vēsture Latvijā, tūrisma veidi, naktsmītņu veidi, statistika.

The theme of Bachelor’s work is „Rural tourism in Latvia” Bachelor’s work consists of three parts, introduction, conclusion, suggestions, a list of literature and appendix. The aim of work is to evaluate the present situation in rural tourism in Latvia - in Kurzeme and to research the cultural heritage of Kurzeme. The Bachelor’s work deals with the following issues: • Kinds of tourism in Latvia; • Accommodation opportunities; • History of tourism in Latvia; • Tourism and accommodation resources in Kurzeme; • Difference in prices in Kurzeme, Lithuania and Estonia. The importance of the theme is grounded on the rapid development of rural tourism during the last 10 years in Latvia and Europe. Development of tourism in rural areas is considered as an alternative branch of industry to agricultural industry. The themes dealt with and results obtained in research might be a useful source of information for rural tourism entrepreneurs, for tourism information offices and anyone interested in rural tourism. Key words – rural tourism, history of tourism in Latvia, kinds of tourism, accommodation, statistics.
Rural tourism in Latvia
Keywords: Ekonomika