Uzņēmuma SIA "XYQ" grāmatvedības politikas novērtējums un finanšu analīze - Rumpe, Sandra (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darba mērķis - novērtēt SIA „XYQ” grāmatvedības politiku un veikt finanšu analīzi, lai rezultātā izstrādātu priekšlikumus grāmatvedības politikas pilnveidošanai un uzņēmuma finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Pirmajā nodaļā tiek aprakstīta teorētiskā informācija, kas sniedz vispārēju priekšstatu par grāmatvedības politiku un finanšu analīzi, otrajā nodaļā tiek izvērtēta uzņēmuma grāmatvedības politika un tās atbilstība normatīvajiem aktiem, bet trešajā nodaļā tiek veikta uzņēmuma finanšu analīze. Darbā izmantoti 25 bibliogrāfiskie avoti: Latvijas Republikas likumdošanas akti, Latvijas un ārvalstu zinātnieku darbi, SIA „XYQ” gada pārskati un nepublicētie dati. Maģistra darba apjoms ir 99 lpp. Tas sastāv no 3 nodaļām, kurās ietvertas 10 tabulas, 18 attēli, 6 pielikumi. Atslēgvārdi: grāmatvedība, grāmatvedības politika, finanšu analīze, likviditāte, maksātspēja, rentabilitāte

The purpose of master's thesis - is to analyze Ltd. "XYQ” accounting policies and financial analysis, in order to produce proposals for the development of accounting policies and the company's financial situation. In the first chapter the author describes the theoretical information of the accounting policies and financial analysis. In the second chapter is carried out an analysis of the company's accounting policies. But in the third chapter is carried out the company's financial analysis. In the work there are used 25 bibliographical sources: the legislative acts of the Republic of Latvia, non-published materials and the annual reports of Ltd „XYQ”. The amount of the bachelor is 99 pages. It consists of 3 chapters, where are 10 charts, 18 pictures, 6 appendixes. Keywords: accounting, accounting policy, financial analysis, liquidity, solvency, profitability.
Company Ltd. "XYQ" assessment of accounting policy and financial analysis
Keywords: Ekonomika