Skolēna pozitīvā pašizjūta pedagoģiskajā saskarsmē skolā - Svence, Guna (My University, 1995)
Promocijas darbā ir teorētiski un praktiski aprakstīta skolēnu pašizjūtas izpēte pedagoģiskajā saskarsmes procesā skolā sistēmā "skolēns - skolotājs - skolēns". Pētījums veltīts to nosacījumu atklāšanai, kas skolēna un skolotāja saskarsmē pozitīvi ietekmē skolēna pašizjūtu un līdz ar to sekmē viņa iekšējo potenču pašrealizāciju.
Keywords: Attīstības psiholoģija; Saskarsme; Developmental psychology; Pedagogical communication