1. klases skolēnu vārdu krājuma bagātināšana literāro darbu iepazīšanas procesā latviešu valodas stundās - Zilteka, Edīte (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba autore ir Edīte Zilteka. Bakalaura darba vadītaja ir Aija Kalve. Bakalaura darba temats ir 1.klases skolēnu vārdu krājuma bagātināšana literāro darbu iepazīšanas procesā latviešu valodas stundās. Teorētiski un praktiski pētīt pedagoģiskās iespējas skolēnu vārdu krājuma bagātināšanai literāro darbu iepazīšanas procesā. Teorētiskajā daļā analizēta teorija par runu un runas funkciju, par sākumskolas skolēnu vecumposma raksturojumu pētāmās problēmas kontekstā, par Pamatizlītības standarta prasībām skolēnu runas attīstīšanai. Pētījumā analizēta pieredzējušu pedagogu un skolotāju pieredze darbā ar bērniem, kā arī izklāstītas dažādas metodes un paņēmieni, lai dažādotu mācību procesu, pilnveidotu skolēnu runas attīstību un bagātinātu skolēnu vārdu krājumu. Bakalaura darba praktiskajā daļā darba autore, izvērtēja skolēnu vārdu krājumu kā tas mainīsies, izmantojot dažādas metodes un paņēmienus latviešu valodas stundās, literāro darbu iepazīšanas procesā. Sākumā, autorei izmantojot, ar tēlainiem izteicieniem un sajūtu gleznām bagātus daiļliteratūras darbus, tika veikts pētījums, lai noskaidrotu skolēnos īpašības vārdu lietojumu un cik bagāts ir viņu vārdu krājums mācību gada sākumā. Pēc pētījuma darba autore izmantoja dažādas metodes latviešu valodas stundās, lai skolēniem bagātinātu vārdu krājumu un runu. Pēc neilga laika tika veikts atkārtots pētījums, lai noskaidrotu vai skolēniem bagātinājies vārdu krājums. Pētījuma dati tika apkopoti un analizēti. Izvirzītā hipotēze apstiprinājās. Bakalaura darbs sastāv no 58 lpp., anotācijām latviešu un angļu valodā, ievada, 3 nodaļām, nobeiguma, no literatūras un avotu saraksta ar 47 vienībām, bakalaura darbā iekļautas 9 tabulas, 3 diagrammas, 7 attēli un 2 pasaku fragmenti. Atslēgvārdi- vārdu krājuma bagātināšana, literatūra, 1.klases skolēni, latviešu valodas stundas.

Author of a bachelor’s paper- Edīte Zilteka Supervisor of a bachelor’s paper- Aija Kalve Theme of this work is “Enrichment of literary works of first grade students’ vocabulary”. The aim of the Bachelor's paper is to theoretically substantiate and provide practical proof of the improvement of the names of the groups in the 1st grade students. The aim of the Bachelor's paper is to theoretically substantiate and provide practical proof to prove word-optimization opportunities for first-class students. The theoretical part analyzes the theory of speech and speech function, about the characteristics of the age at which elementary school students are in the context of the problem under study, on the development of a standard for elementary school pupils' speech. The Bachelor's paper analyzes the experience of experienced teachers about their work with children, as well as different methods and techniques, to have more diverse learning process and to improve the development of the language of the students. In the practical part of the Bachelor's paper, the author of the paper, using various research methods, has studied the 1st grade students. Using a fairy-tale, the author done research to find out the use of adjectives and how rich 1st grade students vocabulary is at the beginning of the school year. After the research, the author used various methods in lessons to enrich the vocabulary to the students. After some time author done repeated research to find, if students enriched their vocabulary. The study data were collected and analyzed. The proposed hypothesis is confirmed. The bachelor paper consists of 58 pages, annotations in Latvian and English, introduces, 3 chapters, the final, the list of literature and sources with 47 units, the bachelor paper contains 9 tables, 3 charts, 7 pictures and 2 fairy tales. Key words- enrichment of vocabulary, literature, 1st grade students, Latvian lessons.
Enrichment of literary works of first grade students' vocabulary in the Latvian language lessons
Keywords: Skolas pedagoģija; vārdu krājuma bagātināšana; literatūra; 1.klases skolēni; latviešu valodas stundas