Bērnu ar dzirdes traucējumiem valodas attīstīšanas sekmēšana tēlotājdarbības nodarbībās pirmsskolā - Dargeļe, Gunita (Latvijas Universitāte, 2013)
Darba nosaukums: Bērnu ar dzirdes traucējumiem valodas attīstīšanas sekmēšana tēlotājdarbības nodarbībās pirmsskolā. Darba autore: Gunita Dargeļe Darba vadītāja: Dr. paed., prof. Sarmīte Tūbele Pētījuma mērķis: Pētīt valodas attīstību ar tēlotājdarbību nodarbību palīdzību attīstīšanās procesu pirmsskolas vecuma bērnu ar dzirdes traucējumiem apmācībā. Pētījuma objekts: Valodas attīstības process pirmsskolas vecuma bērniem ar dzirdes traucējumiem. Pētījuma hipotēze: Valodas apguves process bērniem ar dzirdes traucējumiem būs efektīvāks, ja: Tiks ievērotas tēlotājdarbības metodes; Tiks ņemtas vērā bērnu ar dzirdes traucējumiem attīstības īpatnības. Pētījuma bāze: Valmieras vājdzirdīgo bērnu internātvidusskolas – Attīstības centra – 9 pirmsskolas grupas bērni ar dzirdes traucējumiem. Atslēgas vārdi: bērni ar dzirdes traucējumiem, valodas attīstīšana, tēlotājdarbība.

Title of the project: Promoting language development for children with hearing disorder in fine arts classes of pre-school. The author: Gunita Dargeļe Supervisor of the project: Dr. paed., prof. Sarmīte Tūbele The aim of the project: To do research on language development of pre-school aged children with hearing disorder within fine arts classes. Object of the research: Language development process of pre-school aged children with hearing disorder. Hypothesis of the research: Language learning process for children with hearing disorder will be more effective if: The methods of fine art will be noted; Features of children with hearing disorder development will be takein into account. The research base: Valmiera boarding highschool for hearing impaired children - Development Center - 9 children with hearing impairment from pre-school groups. Keywords: children with hearing impairment, language development, fine arts activity.
Promoting the language development of children with hearing disturbances in fine art classes in preschool
Keywords: Pedagoģija