Valūtas kursa dinamika un tās ietekme uz starptautisko valūtas tirgu FOREX attīstību - Gocs, Arturs (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma ir „Valūtas kursa dinamika un tās ietekme uz starptautisko valūtas tirgu FOREX attīstību”. Darba mērķis ir pamatojoties uz svarīgākajiem ekonomiskajam faktoriem, izanalizēt valūtas kursa dinamiku un izdarīt prognozēs uz tālāko ASV dolāra kursa attīstību starptautiskajā valūtas tirgu FOREX. Bakalaura darbs sastāv no trim daļām. Pirmā daļa ir veltīta starptautiska valūtas tirgus FOREX raksturojumam, kā arī valūtas kursu ietekmēšanai uz valsts ekonomiku. Otrajā daļā ir izanalizēti fundamentālie faktori, kuri ietekmē uz ASV ekonomikas attīstību. Trešajā nodaļā runa iet par ASV dolāra dinamiku prognozēšanu, kur autors piedāvā izanalizēt ASV dolāra tālāku attīstību balstoties uz iepriekš iegūtām zināšanām, izmantojot fundamentālo analīzi. Bakalaura darba apjoms ir 67 lappuses. Darba izstrādāšanai tika izmantots 31 literatūras avots. Darbam ir gan teorētiskā, gan praktiskā vērtība. Tas paredzēts plašam cilvēku lokām, ieinteresētam darbā starptautiskajā valūtas tirgū FOREX un kurš grib iemācīties, ka ar fundamentālo analīzes pielietošanu var prognozēt valūtas kursus.

Bachelor thesis is "Exchange rate variability and its impact on the international currency market FOREX development." Work is based on the most important economic factors to analyze the exchange rate dynamics and make predictions on the future development of the U.S. dollar in international currency market FOREX. Thesis consists of three parts. The first part is devoted to the international FOREX market characteristics, as well as the exchange rate influence on the economy. The second part presents an analysis of fundamental factors affecting the U.S. economy. The third part is dedicated to forecasting the dynamics of the U.S. dollar, where author analyses the U.S. dollar further development based on previously acquired knowledge through fundamental analysis. The Bachelor paper consists of 67 pages. In this work were used 31 sources. The Bachelor paper has both theoretical and practical value. It is written for a wide range of people, who are interested in the international currency market FOREX and who wants to learn how using fundamental analysis people can predict exchange rates.
Exchange rate variability and its impact on the foreign exchange market FOREX development
Keywords: Ekonomika