Krustvārdu mīklu ģenerēšanas sistēma - Urziks, Oļegs (Latvijas Universitāte, 2007)
„Krustvārdu mīklu ģenerēšanas sistēma” (turpmāk Sistēma) ļauj lietotājam ģenerēt gadījumu krustvārdu mīklas, norādot krustvārdu parametrus un izmantojot vienu vai vairākus vārdu/jautājumu krājumus. Sistēma atrisina četras nozīmīgas problēmas: 1.Lietojumprogrammas saskarnes nodrošināšana, kas ļauj lietotājam ātri un ērti veidot un rediģēt krustvārdu mīklas. 2.Ērtas administrēšanas daļas piedāvāšana vārdu un jautājumu importēšanai, rediģēšanai un glabāšanai Sistēmā. 3.Tīmekļa pakalpes realizēšana Sistēmas galvenajām funkcionālajām daļām, kas ļauj ērti savienot izveidoto Sistēmu ar citam sistēmām. 4.Klientu daļas izveidošana krustvārdu mīklu risināšanai, kas ļauj lietotājam ērti risināt krustvārdu mīklas un strādāt ar Sistēmu, lietojot sistēmas tīmekļa pakalpes. Šī darba galvenais mērķis bija iepazīties ar daudzām jaunām tehnoloģijām un iegūt pieredzi ar to pielietošanu praksē.

“Crossword generation system” (further – the System) allows user to generate random crosswords using various parameters and selecting one or more word/question dictionary as data source. The System solves four major problems: 1.Provide user with application interface that will allow quick and easy crossword creation and edition. 2.Create user-friendly administration interface for words and question import, edit and storage in the System. 3.Implement web-services for main System functionality to allow further integration with other systems. 4.Create a client application for solving crosswords that communicates with the System using web-services. This projects main goal is to investigate modern IT technologies and get practical experience with using them.
Crosswords generation system
Keywords: Datorzinātne