Revīzija un tās ietekme uz uzņēmumu finanšu pārskatu sagatavošanas kvalitāti - Ivanova, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2021)
Maģistra darba “Revīzija un tās ietekme uz uzņēmumu finanšu pārskatu sagatavošanas kvalitāti” mērķis ir novērtēt revīzijas procesu un kā tas ietekmē uzņēmumu finanšu pārskatu sagatavošanas kvalitāti Latvijā, izmantojot divu uzņēmumu SIA “K” un SIA “V” finanšu pārskatus pētījumam, un izstrādāt priekšlikumus kļūdu mazināšanai finanšu pārskatu sagatavošanas procesā, lai veicinātu finanšu pārskatu sagatavošanas kvalitāti. Tika secināts, ka galvenie kļūdu rašānas iemesli finanšu pārskatu sagatavošanā ir neuzmanība, nepietiekama kompetence, grāmatvežu laika trūkums liela darba apjoma dēļ. Finanšu pārskatu ierobežotā pārbaude vai revīzija var uzlabot finanšu pārskata kvalitāti, kā arī ir nepieciešami nozīmīgi papildinājumi revidenta un grāmatveža sadarbībā, lai finanšu pārskats tiktu sagatavots pēc iespējas kvalitatīvāk.

The aim of the Master's “Audit and its impact on the quality of preparation of financial statements of companies” is to assess the audit process and how it impacts the quality of preparation of financial statements of companies in Latvia, using the financial statements of two companies LLC “K” and LLC “V”, and develop proposals to mitigate errors and promote the quality of the preparation of financial statements. It was concluded that the main causes of errors in the preparation of financial statements are inattentiveness, incompetence, and lack of time for accountants due to the large amounts of work. A limited review or audit of the financial statements may improve the quality of the financial statements, and significant improvements to the cooperation between the auditor and the accountant are required to ensure that the financial statements are prepared with the highest quality possible.
Audit and its impact on the quality of preparation of financial statements of companies
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; finanšu pārskati; kļūdas; kvalitāte; revīzija; patiess un skaidrs priekšstats