Izlīguma institūta teorētiskie un praktiskie aspekti noziedzīgos nodarījumos pret satiksmes drošību - Freidenfelds, Rihards (Latvijas Universitāte, 2014)
Autors Maģistra darba izstrādes laikā izvēlējies pētīt izlīguma institūta teorētiskos un praktiskos aspektus noziedzīgajos nodarījumos pret satiksmes drošību. Tēma saglabā aktualitāti, jo, pusēm panākot izlīgumu kriminālprocesā, tiek samazināts tiesu noslogojums, tiek paātrināts taisnīgs krimināltiesisko attiecību noregulējums, līdz ar to samazinās arī izmaksas. Izlīguma institūts praksē ne vienmēr tiek izmantots, lai sasniegtu iepriekš minētos institūta mērķus. Tieši šī iemesla dēļ, autors izvēlējies pētīt izlīguma institūta teorētiskos un praktiskos aspektus, lai noskaidrotu, kādēļ šāda problēma pastāv un kādi būtu problēmas iespējamie risinājumi. Autors darbā minētos aspektus izvēlējies pētīt noziedzīgajos nodarījumos pret satiksmes drošību, jo šajos nodarījumos izlīgums, kā pamats kriminālprocesa izbeigšanai, atbrīvojot personu no kriminālatbildības, nav retums.

Author chosen to study theoretical and practical aspects of institute of settlement in criminal proceedings of crime against traffic safety. Theme is still current, because institute reduces court load, accelerates equitable relations of the criminal law, thereby reducing the cost of criminal proceedings. Institute is not always used to achieve the above objectives of its own. Reason, why author have chosen this kind of theme, is to figure out, why this problem exists and what would be the possible solutions of the problem.
Institute of settlement theoretical and practical aspects of crime against traffic safety
Keywords: Juridiskā zinātne