Vārda "sekta" vēsture metropoles un diasporas krievu valodā Latvijā: onomasiologisks aspekts. - Krilova, Svetlana (Latvijas Universitāte, 2015)
Dotais darbs ir veltīts vārda sekta (секта) nominācijas principam Latvijas diasporā un metropolē. Darbā apskatītas un izanalizētas galvenās jēdziena sekta (секта) pazīmes lingvistikā, reliģijzinātnē, jurisprudencē, psiholoģijā un socioloģijā. Iegūtās pazīmes ir sastatītas ar apskatāmā jēdziena atspoguļojumu krievvalodīgajos rakstos Latvijā un Krievijā, kā arī ar asociatīvā eksperimenta rezultātiem. Darbs var būt noderīgs filoloģijas studentiem, žurnālistiem, kā arī plašam cilvēku lokam, kas interesējas par sektu problēmu.

The present study concerns the principle of nomination of the word ‘sect’ (секта) in Russian language of Russia and that of the diaspora in Latvia. The studty covers and analyses the main features of the notion of ‘sect’ (секта) in linguistics, religious studies, jurisprudence, psychology and sociology. The features discerned are compared with the use of the studied notion in Russian-language journalism in Latvia and Russia, and with the results of an associative experiment. The study is recommended for philology students, journalists and wider circles of peoples interested in the issue of sects.
The History of a Word Sect in the Russian Language of Metropolis and Diaspora of Latvia: The Onomasiological Aspect.
Keywords: Filoloģija; nominācijas princips; jēdziena pazīmes; nominācija; sekta