Kazeku ģimenes deportācija atmiņu stāstos un dokumentos - Štefane, Arīna (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba temats ir “Kazeku ģimenes deportācija atmiņu stāstos un dokumentos”. Atmiņu stāstos tiek izzināti dzimtas pārstāvji, to apmeklētās vietas un piedzīvotie notikumi, kas atklāj vēsturiskus notikumus un tradīciju iezīmes. Dokumentios ir meklējami fakti, kas veido notikumu un likteņu hronoloģiju. Pētījuma mērķis ir iegūt, apkopot un analizēt atmiņas un pieejamos dokumentus par Kazeku ģimenes deportāciju. Pētījums ir balstīts biogrāfiskās pieejas teorijā un ateorijā. Pētījumā iegūtas divas daļēji strukturētas intervijas no dzimtas pārstāvjiem, kā arī analizēti materiāli no dokumentiem un fotogrāfijām. Pētījuma gaitā tika atklāts Kazeku ģimenes deportācijas iemesls, gaita un sekas, kas ietekmē turpmāko dzimtas attīstību. Ģimene atceras deportāciju kā negodīgu notikumu, kas rezultātā sniedza ievērojamu dzimtas paplašināšanos un sašķelšanos.

The subject of the bachelor thesis is "Deportation of the Kazek family in memoirs and documents". In the memory stories explore family members, people, the places they visited and the events they experienced, which reveal historical events and features of traditions. The documents contain the facts that make up the chronology of events and destinies. The aim of the research is to obtain, collect and analyze memories and available documents about the deportation of the Kazek family. The research is based on the biographical approach theory and grounded theory. The study consists of two semi-structured interviews from family members, as well as analyzed materials from documents and photographs. In the course of the research, the reason, course and consequences of the deportation of the Kazek family were discovered, which affects the further development of the family. The family remembered the deportation as an unfair event, which resulted in a significant expansion and division of the family.
Deportation of the Kazek family in memories and documents
Keywords: Bibliotēkzinātne; Novadpētniecība; Atmiņu stāsti; Deportācija; Biogrāfiskā pieeja